Kurallar
1. Bipolar Yaşam Derneği - BYD Forumları bipolar bozukluk diğer adıyla manik depresif hastalık tedavisi gören hasta ve yakınları, sağlık personeli, destek olmak ve destek almak isteyen herkesin üyeliğine açıktır.
2. Tüm mesajlar yasalara ve dernek tüzüğüne uygun olmalıdır.
3. Foruma üye olanlar kurallara uymayı, dernek ve forum duyurularını almayı kabul etmiş olurlar.
4. Mesaj metini veya konu başlığında CAPS LOCK açık tamamen büyük harfle yazılmaz. Başlıkta "slm", "selam", "meraba", "yardım" benzeri ifadeler kullanılmaz, konuyu açıklayan bir kaç kelime kullanılır. Örnek olarak, "yardım" veya "selam" yerine, "Selamlar, arkadaşıma nasıl yardım ederim" ifadesi tercih edilebilir.
5. Foruma kayıt olup aktivasyon yapmayan veya uzun bir süre giriş yapmayan üyelikler silinebilir.
6. Forumda chat/sohbet odası tarzı yazışmalardan kaçınılmalıdır. Forumda yazılan mesajlar aradan uzun zaman geçtiğinde tekrar okunduğunda anlamı olan yazılar olmalıdır.
7. Forumda kayıt sırasında seçilen kullanıcı adları google arama motoru tarafından taranabilir, açıkça bipolar olduğunu çevresine söylemeyenlerin gerçek kimliğini göstermeyecek bir forum kullanıcı adı seçmesi önerilir.
8. İnternet forumunda yazılanlar doktor görüşü yerine geçmez, sadece bilgi verme amaçlıdır. Durumunuzun ciddiyetine göre yetkili tedavi kurumları ve uzmanlarına başvurup yardım almanız kendi sağlığınız için önemlidir.
9. Forumda tıbbi öneri verilmez, verilmemelidir. Başkalarına ilacını bırakması, alması, dozunu artırması veya azaltması anlamında cesaret verilmez, verilmemelidir. İlaçlarınız için doktorlara başvurulmalıdır.
10. Bir başkasına hayatını nasıl yaşaması gerektiğini söylemek yerine, benzer sorunlarla mücadele ederken nelerin size yardım ettiği veya etmediği gibi kendi deneyimleriniz olan bilgilerin paylaşımı daha anlayışlı bir destekleme yoludur.
11. Foruma alıntı yapılırken telif haklarına dikkat edilmeli, kaynak adres ve yazar adı vermeye özen gösterilmelidir. Tamamen alıntı yerine bir-ik paragraf alınıp kaynak adres verilmesi tercih edilir. Konu başlığı ve yazıların forum kurallarına aykırı olması, dilbilgisi kurallarına uymaması durumlarında forum yönetimi düzeltme yapabilir.
12. Forumda üyelerin davranışlarından, yazdığı yazılardan forum sahibi BYD yönetimi ve forum yönetim ekibi sorumlu
değildir. Herkes kendi yazdıklarından yasal olarak sorumludur.
13. Herkes aynı fikirde olamayacağından hoşgörü gösterilip kişisel polemikler ve tartışmalardan kaçınılmaya çalışılmalıdır. Bununla beraber, iyi niyet sınırları ötesinde alay ve hakaret olarak algılanabilen forum kurallarına aykırı yazılar hoş görülmez.
14. BYD forumlarında, kurulma amaçları dışında bir yola sapması muhtemel din ve politika konulu tartışmalar yapılmaz.
15. Forum mesajlarında ve imzalarında reklam amaçlı link verilmez, sadece reklam veya forum konusu dışında arkadaşlık sitesi olarak kullanma amacıyla foruma üye olanların mesajları / üyeliği silinebilir.
16. Forum üyeleri kendilerine ait msn veya e-posta adreslerini profillerine yazabilir veya istenmesi durumunda özel mesajla birbirine iletebilir; ancak msn/e-posta hesapları adres toplayan SPAM bot vb sebeplerle forum mesajlarında veya imzalarda verilmemelidir. Verilmiş adresler görüldüğü zaman mesajlardan çıkarılabilir veya teknik olarak gizlenebilir.
17. Forumda yazılanların telif hakkı üyelere aittir. Bu foruma kayıt olmakla üyeler yazılarının sadece forum üzerinde kullanım telif hakkını vermiş olurlar. Forumu kullanmak istemeyen, yazmayan kullanıcılar siteden ayrılıp, tekrar ziyaret etmeyebilir. Kullanıcı ayrılınca site yöneticisinin ayrılan veya uzaklaştırılan üyenin mesajlarını silme veya silme isteklerini yerine getirme zorunluluğu yoktur. Geçerli bir sebep olması halinde kullanıcı kendisi tek tek veya forum yöneticisi toplu halde mesajları kaldırabilir. Bu yöndeki istekler İyi niyet kuralları içinde değerlendirilir.