CANINDAN BEZENLERE AÇIK MEKTUP!

Re: CANINDAN BEZENLERE AÇIK MEKTUP!

İleti Gemli » Pts Nis 12, 2010 10:31 am

Hayır Balıkadam, bence, tabii ki Googler'ın istediği o değil!!!
Sadece yaşına binaen aşırı heyecanlı ve sınır tanımaz bir ifade şekli var!
Ve uzun süreli, önemli sorununa önemi ağırlığında çözümler üretmeye çalışıyor,
gördüğüm kadarı ile de yapıcı eleştiriye çok açık!
sevgiyle,
GemliBizden
Yolunu bul kamış şeker olur
Dut yaprağı ipek olur, giyilir
Acele etme, Sabret ey Can
Zamanla koruk da helva olur yenir
Kullanıcı avatarı
Gemli
Aktif Üye

İleti googler » Pts Nis 12, 2010 11:50 am

Bravo Balıkadam dostum, bravo. Bize " algıda seçicilik" kavramını ya da Freud'un günlük yaşamın psikopatolojisi kitabında belirttiği "dil sürçmesi veya yanlış duyma-anlama gibi hataların tarafsız olmayıp bilinçaltının dışa vurumu olduğu" tezini, canlı örnekle ispatlamış oldun. Dostum, en başta kendi verdiğin alıntıya bir bakar mısın? "Onlar döktükleri kan denizinde boğulacaklar". İnsanlar boğulur. Denize düşen , yüzme bilmiyorsa BOĞULUR. Kan dökenler, o kadar abartırlar ki bu işi, o kanın seviyesi kendi boyunlarını aşar. Olay budur, verilmek istenen mesaj budur. Ben, emin ol, tavuk bile kesemem. Ben insanların hep birlikte sağlıklı, mutlu ve barış içinde yaşamasını çok arzuladığımı, bu foruma yazmaya başladığın ilk andan itibaren vurgulayan birisiyim. Senin ebeveynlerini, dayını, teyzeni veya herhangi bir akrabanı gerçekten tanımıyorum, asla öldürmeye çalışmam. Birisini öldürmek, aklımın ucunda bile yoktur.

Fakat sen, eğer gerçekten ısrarla benim cümlelerimi yanlış anlamak istemiyorsan ( ki istemiyorsun, eminim), etrafında gerçek katilleri görebilirsin. Neden ölüyor insanlar? Kanserden, sağlıksız yaşam koşullarının yarattığı türlü türlü hastalıklardan... ve en önemlisi DOKTORSUZLUKTAN, PARA DELİSİ İLAÇ ŞİRKETLERİNİN KAPRİSLERİNDEN VE BİLİMSEL-TEKNİK YETERSİZLİKTEN ( + saçmasapan savaşlardan). Ben kimi ne diye öldüreyim, hayat zaten herkezi ama herkezi bi süre sonra katlediyor. Çok yüksek ihtimalle seni de öldürecek, beni de... Zaten çok azılı bir katilin elindeyiz, bi de kısacık yaşamlarımızı kendi ellerimizle daha da mı kısaltalım?

Ben şunu hep savundum; ölüme karşı direnmezsek, en yakınlarımızı , en sevdiklerimizi ona kurban verdiğimizde ağlamaya hakkımız yoktur. Ölüm korkunç, ölüm kalleş, ölüm arsızdır. En önemlisi ölüm çok kurnazdır ve yeryüzünde ortakları vardır. Evet, bazı insanlar kendi celladına hayranlık duyarlar. Kendilerini kandırıp, biraz olsun korkularını bastırabilmek için " ölüm gerekli...bi gün ölmek isterim.." gibisinden atar tutarlar ama ölüm yaklaştığında canını kurtarmak için en çok çırpınanlar da gene bu tiplerdir ; çünkü, ölümü kendine bir rakip veya düşman olarak seçmiş kişiler onu yenmenin ilk koşulunun ondan korkmayıp sakin bir şekilde düşünmek olduğunu bilirler. Ne var ki, ölüm kendisine yalakalık yapan bu insanlara zerre kadar acımaz.

Ben, son dakkaya kadar ölümle çatışacağım ve asla silahımı bırakmayacağım. Bu forumda defaatle " tek silahımız bilimsel üretimdir" diye yazdım. Hep sakin olup mevcut şartlar içinde en mantıklı hamlenin ne olacağını düşüneceğim ve şu gün için bu tip düşünsel faaliyetler benim, kurtuluşumuz için önce iktisadi ve toplumsal yaşayışı yeniden yapılandırıp, birbirimizle rekabeti bırakıp, tek bir yumrukçasına örgütlü ve merkezi bir şekilde doğayla rekabet etmemiz gerektiği sonucuna varmamı sağlıyor.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti googler » Pts Nis 12, 2010 5:54 pm

Sevgili balıkadam ben niye rekabet ettiğimizi düşüneyim, takılıyoruz şurda hep beraber. İfadem yumuşayamaz, acımız derindir. İntiharlar bitsin, haklarımız verilsin biz de yumuşayalım. Sonra forum ne benim ne de başka birisinin. O, burada emeği geçen, yazıları bulunan herkezin. Başkaları olmasa benim tek başıma yazmamın ne eğlencesi kalır.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti googler » Sal Nis 13, 2010 11:02 am

İyi de dertleşmeye, konuşmaya dolayısıyla iletişim ihtiyacını karşılamaya buralarda "takılmak" deniyor zaten. Biz de takılıyoruz, o anlamda demiştim. Seni anlayamayan kim? Yanlış düşünmüşsün. Sen yardımsever birisin. Ben, sen yardımda daha ileri noktalara gitmek istiyorsan bu konuda destek de olabilirim ayrıca. Mesela biz, burda Türk-iş genel merkezinin önünde çadır kuran tekel işçilerine battaniye, yiyecek vb. şeyler temin edip eylemlerine desteğe gidiyorduk. Eğer tekrar çadır kurarlarsa haftasonları bize katılabilirsin, eylemlere gelip bu haklı mücadeleye destek olabilirsin. Bu tip eylemler belli aralıkla oluyor, kalleşce işten atmalar, arakadan vurmalar hiç bitmiyor. O zaman sana haber veririm. İstiyosan sorarız soruştururuz, Amasya'da zor durumda olan, kira ödeyemeyecek durumda olan bi öğrenci varsa evinde misafir edebilirsin. Olur diyosan başlarım soruşturmaya, buldurabilirim barınak ihtiyacı olan bi fakir öğrenci.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti Gemli » Sal Nis 13, 2010 11:29 pm

"iyilik yap denize at!"
her birimizin yaptığı bir şeyler mutlaka vardır...
Sevgili Googler'ın SINIR TANIMAZ ifadeleri nelerin ifşa olmasına sebep olmakta-
bakar mısınız?
Demek etkili ya hu ;)
sevgiyle
GB
Kullanıcı avatarı
Gemli
Aktif Üye

İleti googler » Çar Nis 14, 2010 1:21 am

Sevgili Balıkadam, çok güzel bir durum tebrikler. Takdir edilmeli ve uygulanmalı. Fakat , umarım bunu yanlış anlamazsın, ben senin yardımseverliğini sorgulamadım. Senin yardımsever biri olduğun aşikar. Ben seni tekel işçilerine yardıma davet ettim ve evinde kalacak yer varsa, gözün tutarsa birini barındırıp barındıramayacağını sordum. Sonuç itibariyle, tekrar yanlış anlamamanı ümit ederim, bu bi cevap değil.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti googler » Çar Nis 14, 2010 2:50 pm

Sevgili Balıkadam, o zaman ben sana dilim döndüğünce TEKEL işçileri konusunda birşeyler söyleyim. Hemen ekleyim ki, aylardır TV'lerin gazetelerin gündeminden düşmeyen, ülkemizin kanayan yarası TEKEL işçilerinin durumu hakkında kararsız olman beni şaşırttı ve üzdü. Bu bi zulümdür, bu bi insanlık ayıbıdır ve her yerde bağırılan birşeydir. Bu duruma ses çıkarmamak, yarın tedavisizliğe, mutsuzluğa, acılara ve yoksunluğa karşı yardım isteyecek yüzü bulamamak demektir.

TEKEL, halife ya da padişah denen vatan haininin ülkemizden kovulmasının ardından yapılan cumhuriyet devrimleri esnasında, sanayisiz ülkemizin tarımsal potansiyelini kullanabilmesi için kurulmuş, alkollü içecek, tuz ve tütün mamulleri işleyen bir halk şirketiydi. TEKEL Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya fabrika, dolayısıyla medeniyet götürebilmek için hazırlanmış bir projeydi aslında. Diyarbakır'da, Bitlis'te, Malatya'da, Adıyaman'da... sanayi denince akla TEKEL fabrikaları gelirdi. Tam 10 bin 818 işçisi vardı ama ekonomik katkısı sadece bu işçilerden gelmezdi. Fabrikanın çevresindeki köylülerin neredeyse tek geliri , TEKEL için üzüm, arpa ya da tütün yetiştirmekti .Çok partili dönemle başlayan süreçte, tüm CIA güdümlü, gerici, kodaman hükümetler TEKEL'i yabancı tütün şirketlerine satabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar, yatırımları engellediler, eski teknolojiye mahkum ettiler, kredi vermediler... AMAÇ "TEKEL ZARAR EDİYOR SATALIM GİTSİN" DEDİRTMEKTİ FAKAT İŞÇİ SINIFI NE BÜYÜKTÜR Kİ, SATILDIĞI SON ANA KADAR HİÇ ZARAR ETMEDİ. Artık zarar etmesini beklemediler ve British-American Tobacco adlı Amerikan şirketine peşkeş çektiler. Doğudaki geri kalmış illler sanayisiz, medeniyetsiz kaldı. İşin ilginci, satarken sloganları şuydu " özelleştirirsek işletme daha verimli çalışır, devlet hantaldır :)". ŞU AN BRITSH-AMERICAN TOBACCO ŞİRKETİ SATIN ALDIĞI FABRİKALARDA ÜRETİMİ TAMAMEN DURDURMUŞTUR VE SAHİP OLDUĞU YURTDIŞINDAKİ FABRİKALARDAN MAL GETİRİP ÜLKEMİZDE SATMAKTADIR. DÜN CAYIR CAYIR ÇALIŞAN TEKEL FABRİKALARI, BIRAKIN VERİM ARTIŞINI, TEK BİR YAPRAK TÜTÜN BİLE İŞLEMEMEKTEDİR. SİGARA İTHAL ETMEKTEYİZ.

Balıkadam, TEKEL işçilerinin hepsi "mevsimlik işçi" olarak 4C statüsüne alınmışlardır. Kamuda çalışmış olan herkez bilir; 4C'liler 10 aylık hizmetleri görmek için işe alınmış geçici personeldir. Yaz geldimi, onlar işten atılırlar. Eğer hala ihtiyaç varsa ve amirlerin gözü işçiyi tutmuşsa, bi 10 ay daha işe alınabilirler tabii. Ankara'da dayısı, hükümette eniştesi olan herkeze verebilirler 4C ile iş. 4C, gık diyeni işten atıp kadrolaşmak, diktatörlüğü kurmak için hazırlanmış bir personel yasasıdır. 4C'Yİ KABUL ETMELERİ DURUMUNDA BÜTÜN TEKEL İŞÇİLER ZAMAN GEÇTİKÇE BİRER BİRER İŞTEN ATILACAKLAR. Ayrıca 4C'lilerin hiçbir özlük hakkı yoktur. Ücretli izin hakları yoktur. 630 TL maaş alıyorlar ( ki TEKEL işçileri 1200 TL civarında bir maaş alıyordu). 4C derhal kaldırılmalı, tüm 4C'liler daimi işçi statüsünde kadroya alınmalıdır.

Sen, bilinçli bir insansın. 40 yaşına gelmiş, 20 senedir TEKEL'de çalışan 4 çocuk babası bir adam kapının önüne konduğunda o çocuklar nasıl okur, o kira nasıl ödenir? O tencere nasıl kaynar, kim sosyal güvenlik verir? Bir değil, iki değil binlerce işçi... Türkiye'nin her yerinden geldiler ve Ankara'da insanları insafa çağırdılar. Ağladılar, soğukta yattılar, hükümete seslerini duyurmaya çalıştılar. Ben gidebildiğim her gün gittim... İlk geldikleri gün iktidar partisinin Ankara il binası önündeydik. İşçiler gidip içerdekilerle konuşmak, yardım rica etmek istediler. Polis kuvvetleri yolumuzu kesti, üzerimize biber gazı sıktı. Bir Sara hastası işçi orada sara krizi geçirdi gözümün önünde, yerlerde çırpındı, zor yetiştirdiler. Sonraki günlerde baskı, jop, gaz, panzer hiç eksik olmadı. Umarım bize düşman ordusu muamelesi yapan o polisleri de aynı devlet birgün işten atmaz ve onların çocukları sokakta kalmaz.

Gördüğün gibi, bize bu hastalığı yenmemiz için hastane lazım, modern araştırma laboratuvarları lazım, gerçek üniversiteler ve doktorlar lazım. Bize hayatımızı sürdürebilmemiz için fabrika lazım, teknoloji lazım, eğitim-bilim lazım. Senin bireysel olarak yaptığın yardımı çok takdir ediyorum, çok güzel. Fakat Balıkadam sen binlerce işçinin çocuğunu okutamazsın, ya da milyonlarca aç insana yiyecek, barınak bulamazsın. Bunun olması için üretim araçlarının yani fabrikaların, tarlaların, hastanelerin, okulların, birilerinin bireysel çıkarı için değil, insanlığın ilerlemesi, dolayısıyla bilimin ilerlemesi için kullanıldığı bir dünya lazım. Bize gerçekten fakirlere para yardımı yapanların olduğu bir dünya değil, fakirlerin olmadığı bir dünya gerekli. Bir birey olarak böylesi bir dünya için çalışabilirsin ve ben seni bu yüzden Ankara'ya, TEKEL işçilerinin ekmek mücadelesine destek olmaya çağırdım. Eğer kafanda hala TEKEL işçilerinin haklı olup olmadığı konusunda soru işaret varsa yapabileceğim bişey yoktur.

"Yanımda 10 personel çalışıyor...2 tanesi adam...diğerleri okul öncesi eğitim çağında" gibi bişey demişsin. Adam derken neyi kastettin? Ne demek istediğini gerçekten anlamadım, lütfen açıkla, açıklamalısın. Okul öncesi eğitim 5-6 yaşında başlıyor ve sanırım o yaşlarda iş bulabilen pek kimse yok. Eğer bahsi geçen 8 işçinin adam olarak nitelenmemesiyle cehaleti ve eğitimsizliği kastetmişsen ( kastetmemiş de olabilirsin), sen insanların işsiz bırakıldığında, aç bırakıldığında daha eğitimli ve çalışkan olacaklarını mı düşünüyorsun? Cehaleti yenmek için yol, cahili alıp eğitim vermek midir yoksa ondan kurtulmak mıdır? Cahilleri kapı dışına korsan, o kalabalık bir gün kapıyı yıkar. ABD yıllardır müslüman ülkeleri sanayisizleştirip sömürebilmek için cehaleti, dinciliği destekledi destekledi şimdi o destekledikleri takır takır insan kesiyor. Ondan sonra uğraşıyorlar yok BOP yapalım da terörizmi Türkiye üzerinden bloke edelim diye. Halbuki " adam değiller" diye görmezden geldiği insanlara öğretmen, okul, fabrika, traktör ve hastane götürseydi yani onların sanayileşmelerine yardımcı olsaydı, bu gün 14 yaşındaki kızları sokak ortasında tarayan, oraya buraya intihar saldırısı düzenleten ve gayrimüslimleri idam eden mollalar olmayacaktı.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti googler » Çar Nis 14, 2010 5:43 pm

Ayrıca TEKEL işçilerine Ankara'ya, eylemlere gelerek destek olabileceğini düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti googler » Per Nis 15, 2010 1:44 pm

1. Balıkadam, görev ve sorumluluk bilincinin gelişmemesi cehaletten kaynaklanır. Ben, bilinçli bir birey olarak kütüphane memuruyken, sabahın köründen akşama kadar kütüphane otomasyon sistemine kitap girer, doymaz, halkımın okuma düzeyini arttırmak için kampanya düzenler kahvelere, ilçe merkezine büroşür dağıtmaya giderdim ve boş oturan önemli miktarda yurttaşımızı eğlenceli romanlar okumaya ikna etmye çalışırdım. Önlüğümü takar inşaat işçisi gibi çalışıp kütüphanenin bozulan yerlerini onarır, tuvaletleri temizlerdim zevkle. Bunları yapmak zorunda değildim, halkımı ve işimi sevdiğim için yapardım. Ben cehaletten nefret ederdim. YANİ TOPLUMCU BİLİNCE ULAŞMAMIŞ BİR İNSAN TABİİ Kİ ÇALIŞMAYI SEVMEZ, UYUŞMUŞTUR. BUNLA BAŞ EDEBİLMENİN TEK YOLU EĞİTİMDİR, BİLİNÇTİR. Biz bu siteye para verdiklerinden mi yazıyoruz yoksa buraya zaman harcamayı seviyor muyuz? Admin senin bu işten maddi bi çıkarın mı var? Faraday, Mendel, Einstein bilimle geceli gündüzlü uğraştıkları için para mı aldılar? Para için mi hayatlarını bilime verdiler? Zannetmiyorum. Ayrıca ben benim arkamdan " adam değil" diyen bir yöneticinin olduğu yerde emir dinlemezdim.
  2. Ben senin ( gene kendi beyanatlarından) bir kamu kuruluşunda veteriner olduğunu hatırlıyorum. Yanlış hatırlıyor da olabilirim. Özel bir kuruluşta da çalışıyor olabilirsin. Nerde çalışırsan çalış " personelim" ne kelime? Sen bu işçilerin sahibi misin? Senin de biz vazifen vardır, onların da bir vazifesi vardır. Senin vazifen idari, masa başında yapılan bi işse bu seni kimseye üstün kılmaz.Bu ne megalomanlık, bu ne üstünlük kompleksi? Kelimelerine dikkat edip sınırları zorlamamaya çalış, biz hepimiz işçi-emekçi çocuğuyuz. İşçi sınfı, kimsenin kölesi ya da emir kulu değildir.
  3. Efendi, hiçkimse başkasının adam olmadığını iddaa edemez. Seni " iki tanesi adam geri kalanı okul öncesi eğitim çağında" ibaresini geri almaya ve işçi sınıfından özür dilemeye davet ediyorum. Herkezin hataları vardır ve eminim sen işçi sınıfının hatalarından benim kadar zarar görmüyorsun. Bu hatalar kimseyi okul öncesi zeka seviyesina atmaz. Kelimelerine ( tekrar söylüyorum) dikkat et.
  4. Tekel işçilerinin, kendilerine yapılan ankete göre, %70'e yakını şu anki hükümet partisi için oy kullanmıştır. İstiyorsan gelip kendin de sorabilirsin, ben sordum. O, ikditar partisinin kapısında beraber dayak yediğimiz işçiler gene bu iktidar için oy kullanmışlardı. İnsanlar yılan kendisine dokunmadıkça bin yıl yaşasa da ses çıkarmazlar. Ne var ki yılan kendini yaşatanlara dokunmaktan zevk alır. Birinin mutluluğuna, sağlığına ve ekmeğine dokunmadıkça tepkisini çekemzsin.
  5. Nasıl herkezin amacı açık değil? "Özlük haklarımıza dokunulmasın, mümkünse fabrikamız da kapatılmasın ve ülkemiz üretime devam etsin" diye bi talepte bulunurken, insanların amacını anlayamıyorsan, seni Türkçe kurslarına devam etmeye davet ediyorum. Bunun yanında benim TEKEL işçilerine yardıma gitmemdeki amaç şudur ; yıllardır hasta ve farklı olduğu için binbir türlü eziyet çeken ben, bu gün kalleşçe sokağa atılmış insanlara yardıma gitmezsem, yarın kimseden yardım isteyemem. İntihara sürüklenirim. Yoklukların, hastalıkların, acıların bittiği bir dünya için derslerime çalışmalı, bilimi geliştirmeli ve bunların yanında, ezilmeyenlerin ezilenlere yardım ettiği bir dünyanın kurulması için mücadele etmeliyim. Zaten "bilimsel duyarlılık" ve "toplumsal duyarlılık" birbirinden ayrı gidemez. BUNLARIN NERESİ SANA AÇIK VE NET GELMİYOR? Guy, i really dunno how to explain all these words... Is it ok with English?
  6. Evet siyasi bir kavgdır bu. Siyaset " yönetim bilimi" demektir. Mevcut yöneticiler " biz bu ülkenin fabrikalarını, hastanelerini, okullarını babalar gibi satarız..." diyorsa ve birileri de çocuğunun dersane parasını, tedavi parasını ödemek için mücadele veriyorsa... yöneticilerin çocukları gemiciklerle oynuyor ve Amerikalar'da özel üniverstelerde okuyorlarsa... birileri ABD'den doğru, Houston Üniversitesi'nin kurduğu bir enstitü http://www.guleninstitute.org/aracılığıyla ülkemizi yönetiyorsa bu, yönetimsel, dolayısıyla siyasi bir mücadeledir. Fabrikalarımızı, okullarımızı ve hastanelerimizi satmak, vatanı satmak, ona ihanet etmek demektir. Bu halkımızın çıkar kavgasıdır aynı zamanda. Çıkar halkınsa, kavga meşrudur.
  7. Ne ergenekonu, onun bu konuyla ne ilgisi var? Helal olsun, hadi onu da arada kaptırdın. Biz ne konuşuyoruz sen nerelere çekiyorsun...
  8. Ben insanların ne söylediğine veya ne düşündüğüne değil, ne yaptığına bakıyorum. Bana faaliyet lazım. Sen işçilere emekçilere desteğe gel, 1 mayısa katıl, sonra fikirleri de tartışırız.
  9. Yazıklar, yazıklar, yazıklar olsun bu duruma üzülmeyenlere, yüreği sızlamayanlara. Bir gün hepimizi işten atacaklar. Var olan o üç-beş psikiyatriste de gidemez olacağız. "Bize bipolar, hasta adam lazım değil, işe düzenli gelmeyeceksen, her gün çalışmayacaksan, uyuyakalacaksan kovuldun" diyecekler. Bu mu bizim vicdanımız. Binlerce insan sokaklarda yatıp kalkıyorken böyle mi oturacağız?
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti Gemli » Per Nis 15, 2010 5:18 pm

Oturmayacağız tabii!!!
ve eminim
Balıkadam da mücadele ediyor, kendi ortamında, kendi yöntemleri ile...
Senin fikir ve düşüncene ne kadar saygılı isek ve ifade hakkını sonuna kadar destekliyor
ve haklı olduğunu düşünüyorsak,
onun fikirlerine ve özgürce ve istediği şekilde ifade etmesine de o kadar saygılıyız!
sevgiyle
GemliBizden
Kullanıcı avatarı
Gemli
Aktif Üye

İleti googler » Per Nis 15, 2010 6:19 pm

Ben de onun söz hakkına ve görüşlerine saygı duyuyorum. Sadece bence o sekiz işçiden ikisinin adam olması ve "personel" sözcüğüne getirdiği "im" iyelik eki konusunda özür dilemesi gerekir ve bi daha bu tip kelimeler seçmemesi gerekir. Bu, saygı çerçevesinde yapılacak bir taştışma için gereklilik.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti googler » Per Nis 15, 2010 6:40 pm

O zaman ben lafımı geri aldım, konu kapanmış olsun. Hepimize iyi tartışmalar.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti oxitosin » Per May 06, 2010 1:43 am

slm googler sadece merak ettiğim için soruyorum
son yazını yazalı 20 gün olmuş, hala aynı şekilde 10 maddelik taleplerinde kararlı mısın?
Kullanıcı avatarı
oxitosin
Yeni Üye

İleti googler » Per May 06, 2010 1:45 pm

Evet, o maddeler insani hakkımdır, kararlıyım. Benzeri maddelere sıcak bakan ve kararlı olabilecek arkadaşlar arıyorum.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti atilla28 » Cmt Tem 31, 2010 3:34 am

Bi kaç madde dışında güzel olmuş.bence bu hastalıkta olan insanların sesini duyurabilmesi için eylem yapmak gerek.mesele ankarada 1 hafta kalınıp türkiyedeki bütün bipoların orada olması sağlanmalı ki sesimizi duyurabilelim.bence bir çözüm olarak devletin iş yapabilme gücüne göre.oturduğu yerde veya evinden işler verilebilir.bence bipolar teşhisi konan herkese beyin hastalığı olduğu için bütün sosyallikten bütün becerilerden uzak kalması sebebiyle.özürlü belgesi verilebilir.her özürlü belgesi olanada maaş bağlanabilir.Türkiyede ne kadar bipolar vardırki atıyorum 100.000 olsa herkese asgari ücret kadar maaş verilse bence devlet bunu karşılayabilir.e bizde boş durmayız muhakkak birşeyler yaparız.hiçbir bipo borçlu kalmak istemez.ezik düşmek istemez.
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

İleti megamen » Cmt Tem 31, 2010 10:53 am

Arkadaşım ben bu sayının daha fazla olduğunu düşünüyorum.Diğer psikolojik bozukluklarıda katarsak Türkiye'nin yarısından fazlası hastadır.Malesef bu ülkenin çarpık ve bozuk sistemleri bol bol hasta insan üretiyor.Mutsuz insan üretiyor.
Kullanıcı avatarı
megamen
Üye

İleti atilla28 » Cmt Tem 31, 2010 4:01 pm

haklısın.kardeş.
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

İleti googler » Cmt Tem 31, 2010 10:40 pm

Arkadaşlar, bizim daha önce dile getirdiğimiz isteklerle bire bir örtüşmese de, Ruh Hastalıklarında İnsan Hakları Girişimi ( RUHİSAK) adlı grup bir çeşit hak-hukuk çalışması yürütüyor. http://bipolaryasam.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=661&sid=05222570a687e6d3698686cfef573353. Ben bahsi geçen haklarımızın alınması konusundaki mücadelenin hasta hakları ayağında bu grubun desteklenebileceği ve sıfırdan bir girişim kurmaktan kurtulunabileceği kanaatinde olduğumu bildiriyorum ( fırsat olunca daha evvel de bildirmiştim). Fakat ben kişisel olarak, bu 10 maddelik istek paketinin ciddiye alınmasında bipolarların örgütlenip harekete geçebileceği konusundaki inancımı son aylarda yitirdim o yüzden kendimi işçi sınıfı mücadelesine verdim. Bipolar toplumu çok çeşitli alt gruplardan oluşuyor ve bunların önemli bir kısmını üst-orta ya da orta gelir grubuna dahil bireyler oluşturuyor. Nörokimyasal problemi olup "hasta" diye adlandırılabilecek gerçek bipoların oranı, bipolar teşhisiyle yaşayanların arasında oldukça az. Canı sıkılan, sevgilisinden ayrılan, hırçın ve bencil olup arkadaşlarıyla uyum problemi yaşayan, çirkin ve şişman olup eve kapanan, ders çalışası gelmeyen .... binbir türlü kişi benim psikiyatrik problemlerim var diyebiliyor ve doktorlar da " evet öyledir" çekebiliyor. O yüzden gerçekten bu sistemden rahatsız olanlar direkt devrimci olup kendine mutlu olabileceği bir dünya kurmak için çalışmalara başlasın, gerekli riskleri alsın diyorum.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti googler » Cmt Tem 31, 2010 10:44 pm

Ha bu arada, RUHİSAK zaten benim yapabileceğim tüm girişimleri, tüm bağlantıları yaptığı veya yapacağı için, benim önceden zaman harcayacağımı beyan ettiğim işlere girişmemin hiçbir anlamı kalmamıştır.
En son googler tarafından, Pzr Ağu 01, 2010 3:51 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti murat » Pzr Ağu 01, 2010 12:19 pm

Bizim talepler yerine gelirse kimbilir şizofrenler veya diğer bilimum kronik psikiyatrik rahatsızlığı olan hastalara neler ister kimbilir. Ne bileyim şizofrenler büyük parklar içinde dolaşan pembe renkli filler isteyebilir belkide. Yada susam sokağı sakinlerinin Türkiyede konser vermesi gibi. Obsessive compulsivler belkide günde 20-30 kere strelize edilen umumi tuvaletler.Bir başkalarıda günah keçileri arayacaktır kendine. Neden olmasın
Arkadaşlar ne yaptığınızın farkındamısınız koas ortamına neden olacaksınız ;)
Toplumlar kabul edilmiş normlar üzerine normalik ölçüsüne göre yaşanır. En basitinden ben solakım. Yazı yazarken sol elimi kullanıyorum. Tüm makaslar sağ elini kullananlar üzerine kurulmuş ve zorlanıyorum. Üniverstede az çekmedim tek kişilik desklerden sol elimi kullandığımdan dolayı iki büklüm olmuş sınav sorularını çözmeye çalışarak yada derste not almaya çalışırken. Ayrımcılık yaratılışın başında vardır. Çok fazla birşey beklemeyin
Kullanıcı avatarı
murat
Katılımcı Üye

İleti everlasting » Çar Ağu 04, 2010 1:31 am

ben şimdi okudum, zaten yeni üyeyim, neler yapılıyor, yapılıyor mu bişiler, destek olmak tabi isterim ama sanırım forumda bile ilglenen az gibi...
Kullanıcı avatarı
everlasting
Üye

İleti googler » Çar Ağu 04, 2010 1:48 am

Everlasting, ilgilenenleri RUHİSAK'a yönlendiriyoruz. Gerekli link yukarda var. Onlar hukuki mücadele gibi şeylerle zaten ilgileniyorlar. Ben kendi yolumu ayırdım, mücadeleyi başka bi boyutta devam ettiriyorum. İsteklerimizden şahsen vazgeçmedim ve vazgeçmem ama bu isteklere bipolarların birlik olup erişeceğine olan taktiksel inancım yok oldu. Ben artık isteklerimize ancak işçi-emekçi devrimi gerçekleşirse ulaşacağımıza inanıyorum ve kendine bipolar hastası diyen biçok kişinin samimi olmadığını, acı çekmediğini düşünüyorum. Gerçekten acı çekenler, diğer gerçekten acı çeken insanlarla birlik olmalı ve ezilenler hasta, yoksul, işsiz ya da emekçi diye kamplara ayrılmadan tek bir koldan ekonomik mücadelesine ( tabii ki emekçilerin önderliğinde ve ismi altında) devam etmeli diye geçiyor içimden. Bir bipolar hastası ve öğrenci olarak ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Tabi bunlar benim şahsi fikirlerim.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti atilla28 » Çar Ağu 04, 2010 5:43 pm

googler biz bipolar depresif ve maniler neredyse aynı psikolojik tedaviyle hayatta kalma savaşı veriyoruz.yani duygu durumumuz bazen çok iyiyken bazende çok kötü olabiliyor.kimimiz çalışıyoruz,kimimiz ev hanımı,kimimizde çalışamıyoruz,kimimizde öğrenciyiz.yani bipoların genel olarak ciddi anlamda birlik içinde olup hareket etmesi nasıl olcak.yani birlik olmak derken tam olarak bizden ne yapmamız gerektiğini söyleyebilirmisin.ya da ne yapmamız gerekiyor bu çaresiz hastalıkla hayat ta kalma mucadelesi verirken yazarsan sevinirim.
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

İleti googler » Çar Ağu 04, 2010 6:12 pm

Atilla28 ben birlik olmak deyince ilk önce dilekçe hakkını topluca kullanmayı, ortak istekler belirleyip bu istekler için gerekli kurumlara topluca başvurmayı ve sesimizi duyurmak için topluca haykırıp yardım istemeyi kastetmiştim.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti googler » Çar Ağu 04, 2010 6:18 pm

Ek olarak da, birlik derken sadece bipolarların iç birliğinden değil, diğer ezilen gruplarla dayanışmasından ve ortak hareket etmesinden bahsetmiştim. Örnek vermek gerekirse geçtiğimiz genel grevlere bipolarlar olarak biz de topluca destek verip, genel grevin talepleri arasına kendi isteklerimizi mümkün olduğunca sokuşturabilirdik. Veya Sosyal Güvenlik Yasası'nın çalışanlar aleyhine değiştirilmesine karşı direniş veriliyorken biz de (diğer hasta birlikleri de) eylemlere toplu katılım sağlayıp sendikalarla pazarlık yaptıktan sonra kendi isteklerimizi aralara atabilirdik. Biz sayıca çok azız ama diğer gruplarla birleşsek isteklerimizi dayatacak güce ulaşabiliriz.

Not: Sonraları farkettim ki, bi önceki cevapta yazdığım dilekçe hakkının kullanılması, gerekli merciilere topluca başvurulması gibi çalışmalar zaten bazı topluluklar tarafından yapılyormuş ya da yapılma sürecine girmiş. Fakat gördüğüm kadarıyla emekçi sınıflarla birlik olunma konusunda pek kimse girişimci değil. Ben de artık bipolarların bi topluluk olarak sahneye çıkıp genel direnişlerden pazarlık payı istemesi konusunda çok ısrarcı değilim, çünkü zaten herkezin mutlu olduğu bir dünya için yapılan çalışmalar geliştikçe hastaların durumu otomatik olarak iyiye gidecektir. Belki de hastaların hasta olarak birleşmesi o kadar güncel değil. Şartların kötü olduğunu düşünen mevcut sınıfsal mücadeleye zaten katılır. Katılmak istemeyen bipolar bayrağı altında toplanılsa da devamını istemez.
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

ÖncekiSonraki

Deneyimlerinizi Paylaşın

KİMLER ÇEVRİMİÇİ

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir