DÜNYANIN BAŞINA YIKILMASI

DÜNYANIN BAŞINA YIKILMASI

İleti ZEYNA » Sal Mar 16, 2010 1:36 pm

uzun süredir depresyondayım..ama bugün daha beterim..dünya başıma yıkılmış gibi..okuldayım..ders anlatmam gerek ama gücüm yok..çocuklara etkinlik dağıtarak fazla güç harcamadan dersleri geçiriyorum..sorumluluklarımı erteliyorum..evimde temizlik yapmıyorum..pislikten hem rahatsız oluyorum hem yapmıyorum..ilaçlarımın dozunu ayarladı doktor ama bişey değişmiyor..depresyonun dibine vurdum..yine çıkacağım depresyondan sonra birgün yine gireceğim..bıktım yoruldum artık..yapacak hiç bişeyin olmaması beni rahatsız ediyor..çaba sarfet diyorlar bense sadece uyumak istiyorum..paylaşmak istedim duygularımı sizlerle..dualarınızı eksik etmeyin ...sağlıkla kalın..
Kullanıcı avatarı
ZEYNA
Etkin Üye

Re: DÜNYANIN BAŞINA YIKILMASI

İleti cortooo » Sal Mar 16, 2010 4:16 pm

Neden kimse yazmıyor ki bazen yolu kısaltmak gerekir. bu kadar depresif, ağrılı, rahatsız günler. ve yine her insanın sonunu bekleyen o kara gün. ölüm günü. ne ihtiyaç var bunları çekmeye?
Kullanıcı avatarı
cortooo
Yeni Üye

İleti googler » Sal Mar 16, 2010 7:24 pm

Zeyna biliyorsun ki bu ne ilk ne de son. Hep aynı şeyleri söyledğimden sıkılabirsin ama nefesim yettiğince aynı bu tip şeyler söylemeye devam edeceğim. İçinde bulunduğumuz dünya insanların mutluluğunu değil onların sistem üzerine bıraktığı karı önemsiyor sadece. Hastalar, yoksullar, başarısızlar ölmeli, elenmeli onlara göre. Ben de çalışıyordum ve aynı duygular hiçbir şekilde peşimi bırakmadı. Biz bu dünyayı değiştirip, mutsuzluğun yasak olduğu bir dünya kurmaya çalışmak zorundayız. Bunun için de ölüm dahil herşeyi göze almak zorundayız. Sana huzuru vermeyecekler, biz alabilirsek alacağız.

Cartoo arkadaş, madem böyle canından bezdin, o zaman direnişe katıl. İnsan ölecekse, bunu korkakca kendi kendine yapmayacak. Mücadele bayrağını bırakmayacak adam elinden. Bu kadar bezdiysen ve intiharı düşünüyorsan herhalde korkacak kimsen kalmamıştır. Öfkenin sokakları sarma vakti, haykırma vakti gelmiştir. İşte link :http://bipolaryasam.org/forum/viewtopic.php?f=28&t=592&sid=0ff0077ee74ac01930fa0796752dd95d
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti gülmisali » Sal Mar 16, 2010 9:41 pm

sevgili zeyna sabret gecicek biliyorsun dualarım seninle bende yeni cıktım ama yine gelicek gelene kadar gecen sürenin keyfinide yaşamalıyız
Kullanıcı avatarı
gülmisali
Üye

İleti ZEYNA » Sal Mar 16, 2010 10:04 pm

cevaplamaya değer bulduğunuz için teşekür ederim arkadaşlar..memleketim türkiyenin bir ucu,ben türkiyenin diğer ucunda yaşıyorum..izmirliyim..şimdi doğu anadoluda çalışıyorum..burada yapacak hiçbirşey yok..gidecek pek bi yerde yok..kocaman bir evde tek başıma yaşıyorum..birazda bunlar beni sıkıyor olabilir..sağolsun birkaç iyi arkadaşım var..bugün okul çıkışı evimi pırıl pırıl yaptılar..bende biraz işin ucundan tuttum..biraz kımıldamak iyi geldi..kendimi zorlamaya çalışıcam eskiden sevdiğim şeyleri yapmak için..kitap okumak gibi..başka bir alternatifim de yok zaten..evde film izlemekten başka da sosyal aktivite yok burda..
Kullanıcı avatarı
ZEYNA
Etkin Üye

İleti googler » Sal Mar 16, 2010 10:12 pm

Zeyna ben daha evvel depresyonda olana yardım etmek için bir yardım çemberinden, bir motivasyon zincirinden bahsetmiştim. Bak arkadaşların gelmiş evini temizlemiş... Belki kendisi bipolar olan kişiler daha falzasını da yapabilir. Bi yardımlaşma sandığı bile kurulabilir. Depresyonda olmayanlarımız, depresyonda olanların yanına gider, işlerine yardımcı olur. Ne diyosun? Olur mu? Sen şu depresyondan çıkınca başlatalım mı böyle bişey?
Kullanıcı avatarı
googler
Etkin Üye

İleti gülmisali » Sal Mar 16, 2010 10:26 pm

zeyna kitap okuman cok iyi olur bende okuyorum önersem ordan bulabilirmisin bilmiyorum cok sevindim temizlik için
Kullanıcı avatarı
gülmisali
Üye

İleti ZEYNA » Sal Mar 16, 2010 10:32 pm

googler kardeşim,başlatalım motivasyon zincirini..gerçekten depresyondayken birilerinin yardımına ihtiyaç duyuyor insan.depresyonda olmayanlar gelsin beni ziyarete..türkiyenin bi ucuna..sonra burda onlar depresyona girerse nolacak..bu işin şakası ama motivasyon zinciri fikrini sonuna kadar destekliyorum..gülmisali kardeşim öner sen bana kitap..bi ara rapor alıp izmire gitmek istiyorum..ordan alırım..teşekürler..
Kullanıcı avatarı
ZEYNA
Etkin Üye

İleti ZEYNA » Sal Mar 16, 2010 10:46 pm

balıkadam kardeşim önerin için teşekürler..evet isteyerek hiçbirşey yapmıyorum..kendimi zorlamam lazım.evli değilim ki eşim kolumdan tutup gezdire..evli olsaydımda kolumdan tutsaydı da burada gezecek biyer yok.tekrar teşekürler..
Kullanıcı avatarı
ZEYNA
Etkin Üye

İleti gülmisali » Sal Mar 16, 2010 10:53 pm

yazarı yabancı kazanan yalnızdır , formül 1 ve 2 harika kitaplar abdurrahman kansu
Kullanıcı avatarı
gülmisali
Üye

İleti ZEYNA » Sal Mar 16, 2010 11:05 pm

teşekürler gülmisali..
Kullanıcı avatarı
ZEYNA
Etkin Üye

İleti Gemli » Çar Mar 17, 2010 12:50 am

sevgili Cortoo,
Lütfen en kısa sürede hekiminize başvurabilir misiniz?
Ben 38 yaşındaki bipolar kardeşini inteharla 9 yıl önce yitirmiş 50'sinde bir bipolarım.
İnan ki olan ona oldu sadece, bir de annemle bana, karısı, oğlu, babası, kardeşi hep vur patlasın, çal oynasın "hayata devam ettiler"
hatta karısı 40 duasına saçlarını kızıla boyatmış vaziyette, kuaförden çıkıp teşrif etti, afedersiniz " ..çına yaktığın kına başından vurmuş" dedim,
o da güçlü dul rolüne soyunmuştu, maşallah durumu kardeşimin yaşadığı yıllardan daha iyi!!!
Derin depresyonda çoğumuzun aklına intehar takılıyordur, bunun kendi özgür isteğimiz değil beyin kimya bozukluğumuzun bir zorlaması olduğunu
ne kadar erken yaşta idrak edersek o kadar iyi..İnsanın kendini hastalıktan ayırıp dışardan bakabilmesi gerekiyor gereğinde....
Çektiğimiz bunca şeye rağmen yaşamak çok güzel.
Burada yazan herkes "bipolar survivor",
beyin kimyamıza rağmen hayatta kalarak çok büyük bir iş başarıyoruz en depresif en "işe yaramaz" halimizde bile!!!
Varsın bunu kimse anlamasın, BİZ biliyoruz!
Siz de "survivor" lardan olun, bırakıp gitmek çok kolay, mesele yaşamakta!!!
sevgiyle,
Gemli
Yolunu bul kamış şeker olur
Dut yaprağı ipek olur, giyilir
Acele etme, Sabret ey Can
Zamanla koruk da helva olur yenir
Kullanıcı avatarı
Gemli
Aktif Üye

İleti ZEYNA » Çar Mar 17, 2010 9:10 pm

balıkadam arkadaşım haklısın insan yalnız yaşayamaz..ama ben depresyonumdan galiba pek kimseyle iletişim kurmak istemiyorum..kendimi yalnızlığa ben mahkum ediyorum..sonra da şikayet ediyorum..aslında şikayet etmeye hakkım yok..bu benim seçimim....beni ve hastalığımı bilen bir kaç dost var şükür..ama her zaman yanımda olamıyorlar..
Kullanıcı avatarı
ZEYNA
Etkin Üye

Deneyimlerinizi Paylaşın

KİMLER ÇEVRİMİÇİ

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir