hayel odası

Forum kuralları
Kopyala yapıştır tarzı mesajlar olmamalı, gerekiyorsa kaynak adres göstererek sadece 1 paragraf alıntı yapılabilir.

hayel odası

İleti atilla28 » Cum Tem 30, 2010 5:04 pm

hayellerimiz varmı acaba?keşke ben çokta iyi olmasada eski gücüme geri dönebilseymişim.en büyuk hayalim eski halim
En son atilla28 tarafından, Sal Ağu 03, 2010 8:49 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 3 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

Re: koku odası

İleti atilla28 » Cum Tem 30, 2010 5:11 pm

en büyük hayalim aşık olabilmek
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

Re: hayel odası

İleti spestnaz » Çar Ağu 04, 2010 12:54 pm

Her şeyin hayalini kurarım: Amerikan başkanı olmanın, uçmanın, adam öldürmenin, sineği havada uçarken tüfekle vurmanın, duvarlardan geçmenin, yumruk atarak birinin kafasını parçalamanın. . . Ve sanırım çok hayal kurduğumdan asıl hayal etmem gereken şeyleri kaçırıyorum :D Ama işin garip bi tarafı da şu ki, hayal gücü isteyen birçok şeye karşı ilgim yok ama ben de isterdim resim yapmayı, el işlerinde iyi olmayı, görsel yeteneğimi konuşturmayıı. . . Tiyatroda oynamayı, şarkı söylemeyiii. . . Sevdiğim şeyi yapmak istiyorum ama ne sevdiğim şeyi biliyorum, ne çevrem buna izin veriyor ne de bir şeyleri sevebiliyorum. Hukuk okuyorum ama başka şeyler yapamıyorum, başka şeylere vakit ayıramıyorum çünkü başka şeylerle uğraşında derslerimden geri kalacağımı düşünüyorum. Bir roman okursam derslerimle ilgili şeylerin aklımdan silineceğini ve o diğerlerinin onların yerine geleceğini düşünüyorum. Yardıma ihtriyacım var, bu durumdan rahatsızım ve napıcağımı bilmiyorum. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
spestnaz
Katılımcı Üye

İleti everlasting » Çar Ağu 04, 2010 4:56 pm

spestnaz...
aynı senin gibiyim desem yardımım olmaz sana ama acaba bu hastalığın bir parçasımıdır bu?
Atilla da yaklaşık aynı şeyi söylüyo...
biz bişeyi gerçekten, yürekten isteyemediğimiz için, kafamız bulanık olduğu için mi böyleyiz acaba?
eskisi gelmicek Atilla, zaten ne kadar an kaldı ki yaşayacak...eski eski de kaldığı gibi bu gün de bitecek, yarın da...
hayat yalan, içindeki her güzellik gibi, bunu bildiğimiz için belki de hayal edemiyoruz?
Kullanıcı avatarı
everlasting
Üye

İleti atilla28 » Çar Ağu 04, 2010 5:19 pm

Bugun çalışırken iki soru ile meşkul oldum.1 ölüp çekip gitmek 2 beyindeki gidişat.dikkatimi çeken iki husus var ölümü aklımıza getiren şey yaklaşık bi 10 dakikalık bir olay.5 dak sonra oradan çıktığımı gördüm.inip çıkan bir duygu durum var.Tabi ki everlasting biz aslında tercihimizi her an her saat dünyada kalmaktan yana yaptıkca çok büyük bir mucadeliyi göstermiş oluyoruz.Aslında biz büyük insanlarız.kimsenin yapamıyacağı işleri yapıp üstesinden geliyoruz.toprağın altında yatan ölü ile farkımız neredeyse yok diyebilirim.eminim yerdeki ölü kalkıp benim yerime geçseydi tekrar yerine dönerdi belki ama bir ihtimalle dönmezdi sanırım cehennem sıcağı gibi bir kabir ve yılanlarda dolu bir toprağın içindeyse razı olurdu herhalde bu halimde hayatta kalmaya.
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

İleti megamen » Çar Ağu 04, 2010 10:07 pm

Arkadaşlar bizler umutsuz yaşayabilen nadir canlılarız.Bu yüzden hepimiz çok değerliyiz.
Kullanıcı avatarı
megamen
Üye

İleti atilla28 » Per Ağu 05, 2010 12:15 am

Bu düşüncene katılıyorum.Gerçekten bu şekilde yaşamayı başaran çok az insan var.Bizler gerçekten çok değerliyiz.
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

Re: hayal odası

İleti ZEYNA » Per Ağu 05, 2010 12:34 am

60 kiloya düşmek tek hayalim şu anda..zayıflarsam gerçekten mutlu olacağıma inanıyorum..en azından aynaya baktığımda mutlu olurum heralde..ama yeterli içsel enerjim ve motivasyonum,kendime inancım yok..
Kullanıcı avatarı
ZEYNA
Etkin Üye

İleti atilla28 » Per Ağu 05, 2010 12:37 am

koyun can derdinde bizim kız et derdinde:))içsel enerji ve kendine inancı verebilirsin ama fabrika ayarlarına geri dönmen lazım :)
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

Re: hayal odası

İleti ZEYNA » Per Ağu 05, 2010 12:49 am

ati,komiksin..güldürdün beni..fabrika ayarlarına nasıl döneceğim..onu da söyleyiver bi zahmet..hayal odası değil mi.. tek zayıflamak istiyorum..bu kadar az şey istiyorum..evim olsun demiyorum,arabam olsun demiyorum,eşim olsun demiyorum,çocuğum olsun demiyorum,kariyerim olsun demiyorum..sadece bunun hayalini kurabilmişim..çok değil..
Kullanıcı avatarı
ZEYNA
Etkin Üye

İleti atilla28 » Per Ağu 05, 2010 12:59 am

bence güzel bişey istemissin.benim göbekte hafiften ileri doğru salmaya başladı.Valla hocam bu fabrika ayarlara dönüşü araştırıyorum.Bizim yaradılışımız gereği acil durumlarda bir imdat kolumuzun oolması lazım :).bu fabrika ayarlarına dönmek için bir kullanım kılavuzumuz olsaymıştı ordan bakar bakar bulurduk.insanın kılavuzu ne olsa acaba.makinamıyız biz ya insanız herşey o saçların altındaki sinirsel dolaşımla alakalı galiba :)))
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

İleti spestnaz » Per Ağu 05, 2010 10:58 am

Biliyor musunuz, ben sizi çooookk sevdimm :) Hepinizi ==)))
Kullanıcı avatarı
spestnaz
Katılımcı Üye

İleti WavyMoods » Per Ağu 05, 2010 12:41 pm

aynen, forumun güzel bir enerjisi varmış gibime geldi benimde

gayet " aklı başında " insanlardan oluşuyor =) ( ciddiyim bu arada )
Respect my authorithy
Kullanıcı avatarı
WavyMoods
Katılımcı Üye

İleti atilla28 » Per Ağu 05, 2010 7:08 pm

bütün olumsuzluklara meydan okuyan insanların bulunması gerçekten güzel birşey.500 bin tl olsaydı 10-15 dönüm üzerine kurulu bipolar yaşam evi kurardım.Gelir kaynağı olarakta otelcilik restorant (alkolsüz) ve büyük baş hayvan besleyip satmak olarak secerdim.10-15 dönüm fındıklık Adapazarı köylerinde 40-50 bin tl.civarı bunun fındıksız arazi olduğunu düşünecek olursak 30-35 binede bulunur.300 binle 25-30 odalı bir köy evi yapsam otel gibi.bahcesine büyük restorant gibi bir yer yapsam havuz biraz bahce çevre düzenlemesi.derken burada çalışanların hepsinin bipo olması arada tecrübe sahibi normallerde tercih edilebilir.Ahcımız olsa,işletmede çalışanların ayrı ayrı muhasebe,finans,şef garson.gibi işlerde çalışanlar görev alsa.birde uzman psikyatristimiz olsa oda bipolar hastası olabilir.o na otelimizin en güzel yerini versek ve hafta sonlarında gelip bizi kontrol etse.hatta misafirimiz olsa.herkese ayrı ayrı iş düşerdi.ağır ilaç kullananlarla iyileşenler arasında geceli gündüzlü olmak üzere vardiye yapardık ve çalışma sürelerini 2 şer veya 3 er saate indirmiş olsak.herkesin günlük çalışma tablosu olsa.evli olanlar eşleriyle çocuklarıyla gelse.böyle geniş bir yerde böyle rahatsızlık yaşayan insanlar bir arada olsa.gürültü patırtı olmasa.böyle bir yerde yeme içme sorunu olcağını sanmıyorum hatta paraya kişisel olarak ihtiyaçlar karşılanması adına veya hastanın durumuna göre ve otelin ve işletmenin gelirine bir gelir havuzu yapılsa bu havuzdan yönetim kurulumuzun seçkin ve bilgili insanları karar alsa kişi ve kişilere yardım edilse.otelin ihtiyaçlarını karşılamada şehire gönderilecek zeki alışverişte deneyimli güvenilir bir kişi bulunsa.ayrıca araç kullanmada sıkıntıyı çok az yaşayan biri seçilse.Türkiye genelinde bizim gibi rahatsız insanların gelip,konaklanacağı bir yer yapılmış olsa.bütün bipolar çalışanlarının maaşı,artı ssk sı yatırılıyor olsa.ailesine bura ile ilgili ayrıntılı bilgi verilse.otel ve çiftliğin adı ne olsun ben karar veremedim^^otel bipo^^ olsunmu.propagandasıda ^^yaşama uzanan diyar^^ ha bu arada bu kadar paramda olsa güvenilir bir yönetici olduktan sonra ben bulaşık yıkamayada razı olurum.yeterki bütün bipolar ortak yaşam alanlarında ortak hareket etmeyi bilsin.bence hiçbir sorun olmaz nasıl hayel ama :))
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

İleti atilla28 » Cum Ağu 06, 2010 1:00 am

ilaçlarımızı kullanarak normal gitmeyen durumlarımızı normale dönmesi için Allahı zikretmek lazım gelir.bıkmadan usanmadan allah diyelim.sıkıntılarımız,takıntılarımızı düşünmeyi bırakıp suçlu aramayı bırakıp sabırla ecel geinceye kadar.tesbihimiz elimizde kuşlara ağaçlara bütün yaradılmışlara bakarak tefekkür edelim düşünelim.napalım topraktan yaratıldık,toprağa gidicez.bir damla sudan var olduk dilerse allah bizi tekrar suyada cevirir.onun kapısından sabırsızca istemeyelim,sabrederek bir gün elbet düzelecek diyerek kapısına gidelim.geceleri uykusuz uyuyamayanlar için allahı zikretmekle huzuru bulacağız inşallah.sonsuz bir sema var sonsuz yıldızlar var tabiki bunların sahibi allah var allah bizi görüyor o bizi birgün güldürecektir.inşallah.Allah bir annenin yüreğindeki merhametten sonsuz çoklukta merhamete sahiptir.bizi yaradan kurtarır dünya gelip geçiyor.ebedi bir hayatta nelerle karşılaşcağız onu düşünelim.değilmi
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

İleti spestnaz » Cum Ağu 06, 2010 8:33 pm

Atilla28, sanırım benim içim çürümüş ki artık Allah'ıma yalvaramıyorumm. Belki de istemiyorumdur ama istemek istiyorumm :)
Kullanıcı avatarı
spestnaz
Katılımcı Üye

İleti atilla28 » Cum Ağu 06, 2010 11:13 pm

anlamıyorum madem okuyosun kardeş neden kopyalayıp tekrar orada yazıyosun.böle yapanlara acaip kızıyorum sanki ben orada ayıp bişey demişim gibide kopylayıp tekrar ediyosun.insanlar zaten girince bakıyo kime cevap verdiğini.hey allahım ya ne gunlere kaldık.
En son atilla28 tarafından, Sal Ağu 10, 2010 2:24 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

İleti spestnaz » Cmt Ağu 07, 2010 12:20 pm

atilla28 yazdı:Tek kurtuluş yolu ilaçlarını düzenli kullanacaksın.dışarının ve ailenin sözlerine kulak asmayacaksın.En önemlisi vaktini geçirecek birşeyler bulmalısın.En önemlisi sen bu yaşadığın umutsuz durumdan,bütün herşeye inat bir hedef koy.o hedefte kimseyi engel olarak tanıma.Ye iç keyfine bak.Hoşlandığın şeyleri yap.Kabullenmekten başka birşey yok.Ömrünü doldurmaya vaktini geçirmeye çalış.Seni üzen şeylerden uzaklaş.Nasıl rahat ediyosan öyle takıl.Allah tan umut kesilmez diyorlar bu çok doğru.Bu canı bedenden ayırdığında Allahtan umut kesmiş oluyorsun.Sen,ben,Biz bu cana hastalığımız yüzünden değer veremesekte.Görüyosun ki hastanelerde böbrek bekleyen,bir kalp bekleyen insanlar var.kör,topal nasıl yaşıyorsa bizde bişekilde yaşicaz ama iyi ama kötü muhakkak seni rahatlatacak birşeyler vardır bunu unutma.Bu kadar acıya karşılık,bu kadar yokluğa karşılık muhakkak bir karşılığı vardır.Ben akşam çok sıkıldım bir bipo öğretmenimi aradım.Azda olsa yanlız olmadığımı anladım.En kötü ihtimalle.Geceleri dua nı et ilacını al ve uyu belki bakarsın bir gecede herşey düzelmiş olur bunu kimbilir.geçmişte o kadar çok örnek varki.Duymussundur belki mersin 7 uyuyanlar varmış tam 300 yıl muhteşem gucun sahibi onları insanlara bir imtihan bir iman olarak ibret göstermiştir.İnşallah bütün bu sıkıntılar geçecek.İnşallah bir gün güneş bizim için doğacak.Kendini toparlamaya çalış,Çalışma gücün varsa kimseye muhtac olmayarak,kendi kazancınla birşeyler yapmaya çalış.insana haz veriyor ayakta kalmak.Bütün olumsuzluklara karşı direnmek büyük bir güç ister bizde Allahın izniyle güçlüyüz.Şayet güçlü olmasaydık bu kadar acıya katlanmamız çok zordu buna inan.Eğer çok güçsüz ve aciz kalırsan Allah ın eserlerine bak.Semaya bak,güneşe bak.yıldızlara bak.Belki allah bizim bu halimizden çok hoşnut oluyordur.kimse bilemez.Belkide bizim içimizde bir mucevher vardır.belki melekler bizi kıskanıyordur.Belki güneş belki ay belki yıldızlar bile bizi övüyordur bunu kimse bilemez.Sonuçta yönetcimiz yani beynimiz bişekilde yanlış işliyo.Dedim ya herşey şu sacımızın altındaki sinirsel durumlarla ilgili.Biraz daha dayan çok az var.çok değil uyuycaz uyancaz.belkide tüm isteklerimiz kabul olmuştur.kimse bişey bilmiyor.yani herşey allah tan.acil şifalar diliyorum.Ha bu arada zaman ve mekan kavramlarından münezzeh bir rabbimiz var.dilerse zaman diye birşey bırakmaz dilerse mekan diye birşeyde bırakmaz.bastığımız toprağın yani dünya nın boşlukta tutulduğunu unutma.bu dünya yı boşlukta tutan allah bizimi tutmicak tabiki tutuyor.zaten tuttuğu için hala dünya var.güneşin biraz yaklaşmasıyla dünya ısınıyor,biraz uzaklaşmasıyla soğuyor.yani böyle bir gücün varlığın hiçbir zaman unutmamalıyız.biz bu hastalığı aşacaz.eğer sabretmezsek ve canımızı biz alırsak belki bu kadar çektiğimiz çilede karşılık bulmayacak.Filmin sonu inşallah güzel olacak.umudun olmasada,umudumuz olmasada.unutma insana bu umudu verende allah.dilersen umut iste,dilersen sevgi iste.bugun vermez,yarın vermez.dilese hiç vermez ama yapcak bişey yok.herşey onun.boynumuzu bükmekten başka bişey gelmiyor.

Haklısın :) Allah senden razı olsun.
Kullanıcı avatarı
spestnaz
Katılımcı Üye

İleti atilla28 » Cmt Ağu 07, 2010 5:11 pm

Cümlemizden
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

İleti john de baptis » Pzr Ağu 08, 2010 11:56 pm

la, derdiniz ney sizin... :?: Ha spest, zeyna ya sen megamen.Megamen demiş ; bizler umutsuz yaşayabilen insanlarız.MEGA umut dediğin şey nedir.BenDE merak ediyorum çok.UMUTSUZ YAŞAYABİLDİĞİNE göre bana UMUDU anlatsana...........
Kullanıcı avatarı
john de baptis
Yeni Üye

İleti john de baptis » Pts Ağu 09, 2010 12:03 am

la ati28 ...En büyük hayalim aşık olabilmek demişsin.Benimse en büyük AŞKIM HAYAL KURABİLMEK...napcaz şimdi....Hayallerimizi mi değiştirelim, aşklarımızı mı .. . yoksa kaderimizi mi .... :!:
Kullanıcı avatarı
john de baptis
Yeni Üye

İleti spestnaz » Sal Ağu 10, 2010 12:34 am

john de baptis yazdı:la, derdiniz ney sizin... :?: Ha spest, zeyna ya sen megamen.Megamen demiş ; bizler umutsuz yaşayabilen insanlarız.MEGA umut dediğin şey nedir.BenDE merak ediyorum çok.UMUTSUZ YAŞAYABİLDİĞİNE göre bana UMUDU anlatsana...........

umut ana göer değişir. mesela sen bunları yazarken maniden kurtulmak için sabır umuttu. . .
Kullanıcı avatarı
spestnaz
Katılımcı Üye

İleti atilla28 » Sal Ağu 10, 2010 2:27 am

la baptis.lan lunlu konuşma.ben sana burdan bi ağır konuşurum görürsun.senin umudundan banane,hayellerinden banane.git admine sor cemal efendiye sor bana sorma.ne zaman adam gibi konuşursan o zaman cvp yazarım.Allah bana sabır versin.
Kullanıcı avatarı
atilla28
Aktif Üye

İleti john de baptis » Sal Ağu 10, 2010 10:38 pm

spestnaz kendine göre bir 'umut' tarifi yaptı.ona bana verdiği cevaptan dolayı teşekkür ediyorum. fakat umut anlık bir şeydir , o ana göre değişir dedi. gerçekten umut etmek ana göre değir mi :?: eğer bu böyleyse ana göre değişmeyen , hep orda olan,seninle birlikte yaşayan, seninle var olmuş ve seninle yok olacak şey nedir :?: .........
maniden kurtulmak için sabretmek 'umuttur' dedin.oysaki sabretmek hiç değişmeden beklemektir. gelmeyeceğini bilsen bile o trenin,tren gelse de ondan inmeyecek olan sevgiliyi beklemek gibi.... peki sen o treni hiç durmadan ve kıpırdamadan sevgilim bir gün gelecek diye beklemeye razı mısın....... :!:
En son adminbyd tarafından, Per Ağu 12, 2010 9:28 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sebep: Büyük punto çıkarıldı - sadece vurgulanacak yer farklı formatta olabilir
Kullanıcı avatarı
john de baptis
Yeni Üye

İleti john de baptis » Sal Ağu 10, 2010 10:45 pm

ati28 hem hayalleriniz var mı diye soruyorsun sonrada bana ne senin hayalinden diyorsun.şimdi sana lanlı lunlu konuşmadan ve seni kızdırmadan sorim aşk nedir......... :!:
En son adminbyd tarafından, Per Ağu 12, 2010 9:28 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sebep: Büyük punto çıkarıldı - sadece vurgulanacak yer farklı formatta olabilir
Kullanıcı avatarı
john de baptis
Yeni Üye

Sonraki

Bipolar Kafe

KİMLER ÇEVRİMİÇİ

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir