atilla28 yazdı:Tek kurtuluş yolu ilaçlarını düzenli kullanacaksın.dışarının ve ailenin sözlerine kulak asmayacaksın.En önemlisi vaktini geçirecek birşeyler bulmalısın.En önemlisi sen bu yaşadığın umutsuz durumdan,bütün herşeye inat bir hedef koy.o hedefte kimseyi engel olarak tanıma.Ye iç keyfine bak.Hoşlandığın şeyleri yap.Kabullenmekten başka birşey yok.Ömrünü doldurmaya vaktini geçirmeye çalış.Seni üzen şeylerden uzaklaş.Nasıl rahat ediyosan öyle takıl.Allah tan umut kesilmez diyorlar bu çok doğru.Bu canı bedenden ayırdığında Allahtan umut kesmiş oluyorsun.Sen,ben,Biz bu cana hastalığımız yüzünden değer veremesekte.Görüyosun ki hastanelerde böbrek bekleyen,bir kalp bekleyen insanlar var.kör,topal nasıl yaşıyorsa bizde bişekilde yaşicaz ama iyi ama kötü muhakkak seni rahatlatacak birşeyler vardır bunu unutma.Bu kadar acıya karşılık,bu kadar yokluğa karşılık muhakkak bir karşılığı vardır.Ben akşam çok sıkıldım bir bipo öğretmenimi aradım.Azda olsa yanlız olmadığımı anladım.En kötü ihtimalle.Geceleri dua nı et ilacını al ve uyu belki bakarsın bir gecede herşey düzelmiş olur bunu kimbilir.geçmişte o kadar çok örnek varki.Duymussundur belki mersin 7 uyuyanlar varmış tam 300 yıl muhteşem gucun sahibi onları insanlara bir imtihan bir iman olarak ibret göstermiştir.İnşallah bütün bu sıkıntılar geçecek.İnşallah bir gün güneş bizim için doğacak.Kendini toparlamaya çalış,Çalışma gücün varsa kimseye muhtac olmayarak,kendi kazancınla birşeyler yapmaya çalış.insana haz veriyor ayakta kalmak.Bütün olumsuzluklara karşı direnmek büyük bir güç ister bizde Allahın izniyle güçlüyüz.Şayet güçlü olmasaydık bu kadar acıya katlanmamız çok zordu buna inan.Eğer çok güçsüz ve aciz kalırsan Allah ın eserlerine bak.Semaya bak,güneşe bak.yıldızlara bak.Belki allah bizim bu halimizden çok hoşnut oluyordur.kimse bilemez.Belkide bizim içimizde bir mucevher vardır.belki melekler bizi kıskanıyordur.Belki güneş belki ay belki yıldızlar bile bizi övüyordur bunu kimse bilemez.Sonuçta yönetcimiz yani beynimiz bişekilde yanlış işliyo.Dedim ya herşey şu sacımızın altındaki sinirsel durumlarla ilgili.Biraz daha dayan çok az var.çok değil uyuycaz uyancaz.belkide tüm isteklerimiz kabul olmuştur.kimse bişey bilmiyor.yani herşey allah tan.acil şifalar diliyorum.Ha bu arada zaman ve mekan kavramlarından münezzeh bir rabbimiz var.dilerse zaman diye birşey bırakmaz dilerse mekan diye birşeyde bırakmaz.bastığımız toprağın yani dünya nın boşlukta tutulduğunu unutma.bu dünya yı boşlukta tutan allah bizimi tutmicak tabiki tutuyor.zaten tuttuğu için hala dünya var.güneşin biraz yaklaşmasıyla dünya ısınıyor,biraz uzaklaşmasıyla soğuyor.yani böyle bir gücün varlığın hiçbir zaman unutmamalıyız.biz bu hastalığı aşacaz.eğer sabretmezsek ve canımızı biz alırsak belki bu kadar çektiğimiz çilede karşılık bulmayacak.Filmin sonu inşallah güzel olacak.umudun olmasada,umudumuz olmasada.unutma insana bu umudu verende allah.dilersen umut iste,dilersen sevgi iste.bugun vermez,yarın vermez.dilese hiç vermez ama yapcak bişey yok.herşey onun.boynumuzu bükmekten başka bişey gelmiyor.
john de baptis yazdı:la, derdiniz ney sizin...Ha spest, zeyna ya sen megamen.Megamen demiş ; bizler umutsuz yaşayabilen insanlarız.MEGA umut dediğin şey nedir.BenDE merak ediyorum çok.UMUTSUZ YAŞAYABİLDİĞİNE göre bana UMUDU anlatsana...........
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir